Saturday, February 16, 2013

Workshop: Rețeta pentru slăbit durabil: înțelege-ți emoțiile!


De ce să participi?
Majoritatea oamenilor încearcă cu disperare să îşi modeleze corpul prin diferite metode „moderne” cum ar fi chirurgia plastică, aparatele „miraculoase” care îţi dezvoltă musculatura instantaneu, sau curele de alimente de diferite tipuri, care mai de care mai sofisticate.

Totuşi, sunt puţini cei care într-adevăr reuşesc să slăbească folosind aceste metode. Procentajul mic de persoane supraponderale care reuşesc să slăbească într-un fel sau altul devin apoi legende ale slăbitului. Acestea încep să vândă diverse metode de slăbit, majoritatea lor costând o mică avere şi aducând rezultate departe de promisiuni. Puţini îşi dau seama, în schimb, de legătura dintre corp-minte-emoţii, o legătură care ne defineşte existenţa.


Mintea transformă realitatea
Mintea, obişnuită să gândească prin mecanismele bine întipărite, este capabilă să perceapă lumea înconjurătoare şi inclusiv propria persoană exclusiv prin filtrele ei. Ca atare avem foarte clar definită identitatea noastră la un nivel conştient şi unul subconştient. 

„Antrenamentele” noastre emoţionale sunt ca orice alt tip de reflexe. Dacă le-am cultivat destul de îndelungat, ele deja fac parte din structura subconştientă şi ne pot împiedica să schimbăm ceva în noi sau în viaţa noastră, ducându-ne înapoi la reflexele de dinainte.

Aşa ajungem să repetăm greşeli pe care ştim că nu ar fi bine să le facem, aşa ajungem să nu fim în stare să schimbăm ceva în viaţa noastră deşi ştim că am vrea asta.

Dacă noi suntem obişnuiţi să nu avem stimă şi respect pentru cum arătăm, creierul şi mintea o să găsească soluţiile pentru a ne simţi în acest fel şi va reveni la acele imagini, obiceiuri, atitudini, care să ne conducă la acele stări.

Ce vom face la acest workshop?
În cadrul acestui workshop vom aborda nevoia de a slăbi dintr-o altă perspectivă: perspectiva emoțională și nu cea a metodei potrivite pentru a slăbi.

Prima etapă a transformării noastre este să ne dăm seama care este atitudinea noastră faţă de propriul nostru corp, care sunt stările pe care le trăim predominant legat de cum arătăm şi cum este corpul nostru.

A doua etapă este să ne decidem cum ne dorim să ne simţim, cum ne dorim să „relaţionăm” cu propriul nostru corp fizic.

Apoi urmează transformarea la nivel emoţional în primul rând, pentru a face această trecere. De aici, putem să începem să aplicăm cure, exerciţii, schimbări ale obiceiurilor, deoarece partea emoţională a creierului, subconştientul nostru ne va susţine cu toată forţa ei în tranformările pe care vrem să le obţinem.

Pentru a face aceste conştientizări, este nevoie de ceea ce se numeşte „inteligenţă emoţională”. Acest gen de inteligenţă ne ajută să ne conştientizăm, să ne controlăm şi să transformăm planul emoţional.

Pentru a fi foarte eficienţi în acest proces, vom aplica următoarele procese:
-exerciţii de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, orintate spre relaţia cu corpul fizic
-tehnici de eliberare emoţională pentru a transforma planul emoţional profund
-vizualizări şi sugestionări ghidate pentru a găsi armonia şi echilibrul
-tehnici de programare neuro-lingvistică
-tehnici de life-coaching

Invitatul special: un nutriționist
Pentru o abordare cât mai corectă a modului de a slăbi, am invitat-o pe doctorul Nicoleta Nichita, specialist în nutriție și medicină naturistă pentru a aprofunda anumite cunoştinţe despre cum funcţionează corpul şi fiinţa noastră. 

Astfel, veţi putea pune întrebări pentru a vă edifica în legătură cu diverse aspecte a problemelor cu care vă confruntaţi.

Detalii eveniment
Workshopul este structurat în 2 întâlniri a câte 3 ore fiecare. Întâlnirile vor avea loc în 5 martie 2013 și 11 martie 2013, de la ora 18.

Locația: strada Cosașilor, nr 3-7, Cluj Napoca.

Prețul: 100 ron (50 ron fiecare întâlnire).

Workshopul va fi susținut de Zoltan Vereș, trainer și coach de dezvoltare personală cu o experiență acumulată în peste 1000 de consultații.

Înscrierile la acest workshop sunt obligatorii. Pentru mai multe informații legate de eveniment vă rugăm să ne contactați la numărul 0741 401 399 sau la adresa de email madalina@sirius-consulting.ro
Vă așteptăm!

1 comments:

  1. Ar fi binevenita si o Reteta pentru vitalitate durabila!

    ReplyDelete